0

 

Nalazite se u: Stomatološki zahvati » Zubni implantati

Zubni implantati

Zubni implantati – estetika i funkcija  

Lijepi zubi i prirodan osmjeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome . Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više nebi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard .  
Zbog prirođenih, ali i tijekom godina stećenih, nedostataka u izgledu i broju zuba,  javlja se potreba za njihovim nadomještanjem i korekcijom .
U određenom životnom razdoblju naši postojeći zubi više ne zadovoljavaju estetski, a često niti funkcionalno. Želja za blistavim i mladenačkim osmjehom uz kvalitetna i dugoročna riješenja, u uvjetima moderne stomagologije u potpunosti je realna.
Nadomještanje izgubljenih zuba, liječenje i popravljanje postojećih, kao i estetske odnosno funkcijske korekcije spadaju u široko područje estetske stomatologije. Kad se kaže estetska stomatologija prvenstveno se misli na stomatološku protetiku odnosno na zubne implantate .

Zubni implantati

Zubni Implantati su titanski vijci koji se stavljaju u kost bilo donje ili gornje čeljusti. Oni zapravo nadomještaju  korijen zuba, pa ih kao takve koristimo za nosače krunica, mostova ili proteza.  U našoj ordinaciji radimo sa dva implantološka sustava, Ankylos i Astra tech. Oba su svjetski poznata i u kliničkoj praksi dokazana.
Rad sa implantatima je podijeljen u dvije faze. Prva faza je kirurška (stavljaju se implantati), dok je druga protetska (izrađuje se protetski nadomjestak). Isto tako vaš cjelokupni rad podijeljen je u dvije faze odnosno dva dolaska. Pri vašem prvom dolasku radi se plan cijelog rada uz konzultaciju sa kirurgom te naravno kliničkim pregledom i uvidom u RTG sliku.Tada pristupamo stavljanju implantata tj. Implantaciji.  U okviru medicinskog centra u kojem djelujemo, ovu fazu posla možemo odraditi u kirurškoj sali uz lokalno potenciranu ili opću anesteziju i uz prisutnost liječnika anesteziologa.
Nakon 10 do 14 tjedana (potrebno vrijeme za osteintegraciju), ulazimo u drugu fazu u kojoj se radi protetika odnosno konačni rad. Protetska faza je ista kao kod klasičnog protetskog rada. Vremenski, za prvu fazu nam je potrebno 5 do 7 dana a za drugu 7 do 12 dana.
Implantati su danas sveprihvaćeni i sve učestaliji dentalni nadomjesci koji sa rapidnim razvojem tehnologije mogu biti samo bolji (već sada je uspješnost implantacije veća od 95 %). Jednom stavljen implantat „čuva“ masu kosti i može se koristiti kao nosač (anker) svih vrsta stomatoloških radova. Kao i svi drugi radovi koji se izvode u našoj ordinaciji i rad sa implantatima je minimalno invazivan i potpuno bezbolan, a postoperativan oporavak je brz.

U okviru medicinskog centra u kojem djeluje naša ordinacija, sam zahvat implantacije zubnih implantata, prema želji pacijenta, možemo izvesti i u kirurškoj sali u lokalno potenciranoj ili općoj anesteziji uz prisutnost liječnika anesteziologa.
Također, treba još jednom naglasiti da se u slučajevima protetskih radova, kao i u slučajevima zubnih implantata, o kojima smo govorili u prethodnom tekstu, radi o izuzetno kvalitetnim i dugoročnim rješenjima.

Ključne riječi: estetska stomatologija, protetika , zubni implantati, zubalo, zubna proteza, zubni most, protetski radi, zubarski rad, keramička krunica, zubna krunica, dentalna krunica, dentalni rad, zubni implantat
Kontakt

Stomatološki centar
dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvatska

tel.: 01-461 88 88
fax : 01-463 78 01
e-mail:

skype: dr_toncic


Načini plaćanja kreditnim karticama

Stomatolog

01. 12. 2009.

U okviru stomatološke ordinacije koriste se najsuvremenije stomatološke metode i tehnike te se svakom pacijentu pristupa individualno, vodeći računa prije svega o njegovim željama, potrebama, ali i mogućnostima. Od prvog kontakta, preko konzultacija, pa do samog tretmana i konačnog oporavka, u našoj ordinaciji na prvom mjestu je uvijek pacijent .
Stomatološka protetika | Zubna protetika

01. 12. 2009.

Lijepi zubi i prirodan osmjeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome. Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više nebi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard.

Endodoncija -cijena

17. 07. 2012.

Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili, u ekstremnim slučajevima, vađenje korijena zuba.

Arhiva novosti Prethodna novost Sljedeća novost