0

 

Nalazite se u: Stomatološki zahvati » Stomatološka protetika

Stomatološka protetika

Zubna protetika – estetika i funkcija

Lijepi zubi i prirodan osmjeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome. Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više nebi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard.  

 

Zbog prirođenih, ali i tijekom godina stećenih, nedostataka u izgledu i broju zuba,  javlja se potreba za njihovim nadomještanjem i korekcijom .
U određenom životnom razdoblju naši postojeći zubi više ne zadovoljavaju estetski, a često niti funkcionalno. Želja za blistavim i mladenačkim osmjehom uz kvalitetna i dugoročna riješenja, u uvjetima moderne stomagologije u potpunosti je realna.
Nadomještanje izgubljenih zuba, liječenje i popravljanje postojećih, kao i estetske odnosno funkcijske korekcije spadaju u široko područje estetske stomatologije. Kad se kaže estetska stomatologija prvenstveno se misli na stomatološku protetiku odnosno na zubne implantate .

Stomatološka protetika

Stomatološka protetika je grana  stomatologije kojom nadomještamo  izgubljene zube,estetski korigiramo postojeće (veliki defekti zuba, nejednaki zubi...). Ukratko poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim tim poboljšavamo kvalitetu Vašeg  života. Ne misleći pri tome samo na ljepotu nego i zdravlje.

Stomatološka protetika se dijeli na mobilnu i fiksnu protetiku. O mobilnoj ne treba previše govoriti jer se potpuna ili djelomična bezubost u današnjim uvjetima uspješno rješava implantatima. U fiksnu protetiku spadaju krunice i mostovi. To su radovi koji se fiksiraju u ustima i ne vade se. U našoj ordinaciji rade se isključivo radovi od keramike (porculana). Pacijent može birati između bezmetalne keramike i metalkeramike. Metalkeramičke krunice odnosno mostovi imaju bazu od metala na koji se peče keramika (metal se nigdje ne vidi). Estetski i funkcijski zubi potpuno zadovoljavaju. Bezmetalna keramika odnosno cercon keramika estetski je superiorna metalkeramici a mi je koristimo kao alternativu keramičkim ljuskicama (veneers). Estetski je možemo izjednačiti ljuskicama, biokompatibilnost im je zavidna, a za razliku od ljuskica cementiraju se klasično pa samim tim nisu podložne ispadanju i pucanju. Za opširnije informacije možete pogledati www.cercon-smart-ceramics.com .

Sam postupak izrade fiksnog rada odvija se u slijedećim fazama. Prva posjeta je rezervirana za pregled, analizu RTG snimke i prijedlogu za rad koji najbolje odgovara vašoj situaciji. Tijekom drugog i trećeg posjeta (ovisi o opsežnosti posla) ubrušavamo zube i pripremamo ih za otisak. Tijekom istog posjeta radimo privremene mostove koji reduciraju bolove poslije brušenja i estetski nadomještaju izbrušene zube (za vrijeme dok čekamo konačni rad). Treći ili četvrti dolazak rezervirani su za uzimanje otisaka.  U slijedećem dolasku probavamo metal ili cercon te biramo boju. U zadnjem dolasku probavamo rad ocijenjujemo boju i oblik i ako smo zadovoljni cementiramo isti. Cijeli rad traje od 7 do 12 dana, ovisno radi li se o metalkeramici ili cercon keramici. Sve što se radi je potpuno bezbolno uz upotrebu vrlo jakih anestetika.
Kontakt

Stomatološki centar
dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvatska

tel.: 01-461 88 88
fax : 01-463 78 01
e-mail:

skype: dr_toncic


Načini plaćanja kreditnim karticama

Stomatolog

01. 12. 2009.

U okviru stomatološke ordinacije koriste se najsuvremenije stomatološke metode i tehnike te se svakom pacijentu pristupa individualno, vodeći računa prije svega o njegovim željama, potrebama, ali i mogućnostima. Od prvog kontakta, preko konzultacija, pa do samog tretmana i konačnog oporavka, u našoj ordinaciji na prvom mjestu je uvijek pacijent .
Stomatološka protetika | Zubna protetika

01. 12. 2009.

Lijepi zubi i prirodan osmjeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome. Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više nebi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard.

Endodoncija -cijena

17. 07. 2012.

Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili, u ekstremnim slučajevima, vađenje korijena zuba.

Arhiva novosti Prethodna novost Sljedeća novost