0

 

Nalazite se u: Stomatološki zahvati » Ortodoncija

Ortodoncija

Korekcija nepravilnih zubi

Lijepi, zdravi i pravilni zubi pridonose samopouzdanju, a time i uspjehu i zadovoljstvu u svakodnevnom životu.

Cilj ortodoncije nije isključivo estetika, kakvo je uvriježeno mišljenje, jer pravilno postavljeni zubi su ne samo lijepi, nego i važni za zdravlje čitavog sustava za žvakanje, čeljusnog zgloba i mišića te okolnog zubnog tkiva.

Pravilan položaj zubi u čeljusti i pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućuju ravnomjeran prijenos sila žvakanja a time se čuva i potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja te se umanjuju ili uklanjaju problemi u čeljusnom zglobu.

Pravilno postavljene zube lakše je četkati i održavati njihovu higijenu, čime se smanjuje mogućnost nastanka karijesa i periodontalnih problema.

Ortodoncija kod djece

Prvi posjet ortodontu bi trebao biti u dobi od 7 godina. U toj dobi se mogu ispraviti manje i predvidjeti buduće nepravilnosti. Tada se mogu primjenjivati mobilni aparati tzv. funkcionalne naprave i to isključivo kod djece koja još rastu.

Ortodoncija kod odraslih

Prestankom rasta i razvoja koriste se uglavnom fiksne ortodontske naprave. Ne postoji dobna granica za terapiju fiksnim ortodontskim aparatom pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspješno ravnaju nepravilni zubi kao i kod djece.

Fiksni aparati, popularne bravice, postoje u raznim varijantama. Odluka o vrsti bravica koje će se koristiti u terapiji ovisi o vrsti poremećaja, dobi pacijenta ali i o osobnim željama pacijenta.

Ortodontske postupke u okviru Poliklinike dr. Tončić izvode vrhunski stručnjaci, specijalisti ortodoncije, a naši su pacijenti izuzetno zadovoljni našim pristupom te postignutim rezultatima.

Damon sistem - Ortodoncija vođena izgledom lica

Što se tiče odabira pojedinih sustava i metoda, u okviru naše ordinacije prednost uvijek dajemo najsuvremenijim postupcima u čiji vrh danas svakako ubrajamo i tzv. Damon sustav – ortodonciju vođenu izgledom lica.

Damon sistem je nova ortodontska tehnika kojom se pomoću samoligirajućih bravica niskog trenja te posebnih hi-tech žica, koje stvaraju laganu silu, i minimalno invazivnih postupaka postižu izvanredni rezultati.

Prednosti Damon sistema pred konvencionalnim ortodontskim tehnikama su mnogobrojne, a posebno se ističu kraćim trajanjem terapije, manjim brojem kontrolnih pregleda, lakšim održavanjem higijene, prihvatljiviji je za pacijente, zahtjeva manje ekstrakcija i kirurških zahvata te se koristi bez dodatnih ortodontskih naprava (RPE, headgear).


Ključne riječi: ortodoncija, ortodont, ortodontski postupak, bravice, ortodonti, damon sistem...
Kontakt

Stomatološki centar
dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvatska

tel.: 01-461 88 88
fax : 01-463 78 01
e-mail:

skype: dr_toncic


Načini plaćanja kreditnim karticama

Stomatolog

01. 12. 2009.

U okviru stomatološke ordinacije koriste se najsuvremenije stomatološke metode i tehnike te se svakom pacijentu pristupa individualno, vodeći računa prije svega o njegovim željama, potrebama, ali i mogućnostima. Od prvog kontakta, preko konzultacija, pa do samog tretmana i konačnog oporavka, u našoj ordinaciji na prvom mjestu je uvijek pacijent .
Stomatološka protetika | Zubna protetika

01. 12. 2009.

Lijepi zubi i prirodan osmjeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome. Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više nebi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard.

Endodoncija -cijena

17. 07. 2012.

Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili, u ekstremnim slučajevima, vađenje korijena zuba.

Arhiva novosti Prethodna novost Sljedeća novost