0

 

Nalazite se u: Stomatološki zahvati » Endodoncija-liječenje zubnih kanala

Endodoncija-liječenje zubnih kanala

Endodoncija je jedno od najvažnijih područja stomatologije te joj u našem stomatološkom studiju posvećujemo iznimnu pažnju.

Liječenja zubnih kanala

Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili, u ekstremnim slučajevima, vađenje korijena zuba. Radi se prije svega o tretiranju tzv. zubne pulpe koja se nalazi u samom kanalu zuba, dok se pak kanal nalazi u svakom korijenu. Sama zubna pulpa je splet živčanih vlakana i krvnih žila. Zbog prodora karijesa u zubno tkivo i nepravovremenog odlaska stomatologu dolazi do infekcije pulpe bakterijama koje uzrokuju karijes. U početku dolazi do povremenih bolova koji s vremenom postaju sve jači. Tretman počinjemo anesteziranjem područja u kojem se nalazi problematični zub, zatim otklanjamo pokvareno zubno tkivo, odstranjujemo upaljenu zubnu pulpu i čistimo kanal ili kanale zuba. Kod upala zubne pulpe stavljamo tzv. lijek unutar kanala i nakon određenog vremenskog perioda ispunimo zube odgovarajućim sredstvima.

Minuciozan i strpljiv pristup uz primjenu najmodernije tehnologije garancija su našeg uspjeha u području endodoncije

Naš uspjeh na području endodoncije počiva na minucioznom i strpljivom pristupu. U našim ordinacijama koristimo moderne tehnike tzv. instrumentacije kanala. Radi se o Pro Taper strojnoj endodonciji koja nam omogućava bržu i bolju instrumentaciju kanala, njihovo ispiranje i potrebno liječenje. Punjenje kanala se radi tzv. single cone tehnikom ili termofil gutape za koje slobodno možemo reći da nam daju veću sigurnost, pogotovo kada te iste zube koristimo kao sidrišta za buduće protetske radove.

Kompletan rad kontroliran je apex lokatorom tijekom samog rada kao i putem rentgenskih slika prikazanih RVG tehnologijom direktno na monitoru našeg računala.
Svi zahvati iz područja endodoncije se u našoj ordinaciji izvode pod lokalnom anestezijom te su za pacijenta potpuno bezbolni, a jedini ozbiljniji problem je taj što usta moraju biti relativno dugo otvorena.

Dobra endodontska skrb je vrlo važna za budućnost Vaših zubi, kao i za prevenciju mogućih komplikacija. To je osnova od koje u našem stomatološkom centru nikada ne odstupamo.

 

Ključne riječi: zubni kanali , korijen zuba , endodoncija , liječenje zubi , vađenje živca , vađenje korijena zuba , devitalizacija zuba, zubni tretmani, stomatološki tretman , stomatološki zahvat, punjenje kanala

 
Kontakt

Stomatološki centar
dr. Tončić

Mlinovi 159 a
10 000 Zagreb
Hrvatska

tel.: 01-461 88 88
fax : 01-463 78 01
e-mail:

skype: dr_toncic


Načini plaćanja kreditnim karticama

Stomatolog

01. 12. 2009.

U okviru stomatološke ordinacije koriste se najsuvremenije stomatološke metode i tehnike te se svakom pacijentu pristupa individualno, vodeći računa prije svega o njegovim željama, potrebama, ali i mogućnostima. Od prvog kontakta, preko konzultacija, pa do samog tretmana i konačnog oporavka, u našoj ordinaciji na prvom mjestu je uvijek pacijent .
Stomatološka protetika | Zubna protetika

01. 12. 2009.

Lijepi zubi i prirodan osmjeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome. Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više nebi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard.

Endodoncija -cijena

17. 07. 2012.

Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili, u ekstremnim slučajevima, vađenje korijena zuba.

Arhiva novosti Prethodna novost Sljedeća novost